KOMMUNIKASJON

KORT VEI TIL DET MESTE

Med sin unike beliggenhet mellom himmel og hav, skog og kyst, og med sin uslåelige tilgjengelighet, er Sjøparken stedet for deg som virkelig setter pris på tiden din.

Sjøparken, skapt for livskvalitet – invester i deg selv.

NÆRMILJØET

STEDET FOR FRILUFT, FRITID OG FRIHET

Bo i vannkanten, gå tur langs kyststien, ta en sykkeltur inn til smilehullet Stavern, eller fisk krabber fra et varmt svaberg. Spis middagen på stranden eller kjenn den befriende sjøluften når du tar båten ut på en av holmene rett utenfor din egen stuedør.

Med to sandstrender i umiddelbar nærhet og mer enn 30 strender i området rundt Sjøparken, er veien kort til et deilig aftensbad eller en morgenpiknik med sand mellom tærne.

Larvik Golf

Larvik Golfklubb har en av Norges beste baner  på Fritzøe Gård i Larvik, bare fem minutter fra Sjøparken. Larvik Golfbane ble utpekt som Norges beste golfanlegg av bladet Kapital i 2010. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet. Den praktfulle 18-hullsbanen er designet av den svenske banearkitekten Jan Sederholm. Lengden, vinden, roughen og strategisk plasserte vann og bunkre gir utfordringer for spillere på alle nivåer.

Les mer på Larvikgolf.no

Larvik og Stavern Tennis

To gode tennisanlegg i nærheten. Aktivt miljø og kurs. Her kan du være medlem hele året eller bare om sommeren.

Les mer på Larvikogstaverntennis.no

30 strender

I umiddelbar nærhet til Sjøparken finner du to strender, og til sammen 30 strender i nærliggende områder. Larvik kommunes kyststrekning kryr av fine badestrender og har flere sandstrender enn alle de andre kommunene i fylket til sammen.
Stavern kan skilte seg med 200 soldager i året, hvorfor ikke tilbringe dem på stranden?

Les mer på Vestfoldguide.net/badeplasser

Ut på ski

I Larvik blir det kjørt opp totalt ca. 75 km løyper Larvik og Omegns Turistforenings hovedløyper i Brunlanes, Kjose og Vestmarka.

Les mer på Skisporet.no

Fjordstien i Sjøparken og Kyststien i Larvik

Idyllisk sti som starter ved Batteristranda i indre havn i Larvik. Stien følger gang- og sykkelsti i retning Stavern, frem til Tenvik på vestsiden av Larviksfjorden. Derfra følger stien kysten via Fredenshavn, Jordestranda og Lillevik frem til tidligere Agnes fabrikker, nå Sjøparken. Stien går i vakkert og vekslende terreng over strender og gjennom løvskog. Les mer på Larvik og omegns turistforening.

Opplev Kyststien som går gjennom frodig svartorskog, over nakne svaberg, grunne viker og forblåste knauser. Kyststien langs Brunlaneskysten går mellom Stavern, Nevlunghavn, Helgeroa og Ødegården ved Barkevik, en strekning på 35 km. Kyststien starter ved Fredriksvern Verft midt i Stavern sentrum.

Les mer på Visitstavern.no/kyststien

Skjærgården

Utforsk den lokale skjærgården i Sjøparken, Stavern og Larvik og besøk Citadelløya, Rakkeboene, Tvistein, Stavernsodden eller Svenner fyr. Opplev Skiringsal Kaupangen, Viksfjord, Rekkevik der «Fram» ble bygget, Helgeroa, Nevlunghavn, Ula eller Kjerringvik.

Svenner

Naturperlen i havgapet!
Svenner fyr ligger på øya Korpekollen i øygruppa Svenner, og er en favoritt blant lokalbefolkningene i regionen. Her kan du ta båten ut og hygge deg på stranden, eller tilbringe natten i ett av stedets 19 gjestesenger.

Gjestehavner

Får du besøk sjøveien er det en rekke gode gjestehavner å ankre opp i nærhet av Sjøparken.

Les mer på Visitlarvik.no

Påskeutstilling i Stavern

Stavern er kunstnerbyen ved havet. Gallerier og hyggelige kunstopplevelser ligger som perler på en snor. Hver påske er trafikken mot Stavern og Påskeutstillingen stor. Sjøparkens 17 kunstnere i Kunst i Sjøparken er også en del av denne utstillingen.

Les programmet på Stavernkunstogkultur.no

Stavernfestivalen

Stavernfestivalen er en av de beste musikkfestivalene i Europa!

Les mer på Stavernfestivalen.no